Yazılımcı, Yayınladığı Sahte Hack ile CS: GO Hilecilerini Banlattı!

Programlama ile uğraşan bir CS:GO oyuncusu, yayınladığı üç farklı hile versiyonu ile 3000’den fazla hilecinin VAC ban almasını sağladı!

AndroidL isimli reddit kullancısının yaptığı bu eylem ile ilgili olarak açtığı başlık yoğun ilgi görüyor. 2 haftalık bir süre boyunca 3 faklı multihack hazırlayarak yayınlayan AndroidL, hazırladığı hile programı ile sınırsız can ve zırh sağlıyor. Ancak bu hackler, aynı zamanda kullananların daha kolay tespit edilmesi için birkaç ekstra fonksiyona da sahip. Ayrıca muhteşem bir troll örneği de gösteren kahraman programcı, hileyi aktif hale getirip oyuna girmeyi başaran oyuncuları yamuk bir ekranla oynamaya mahkum etmiş:

hile görseli

Hilenin ilk iki versiyonunda bir zamanlayıcı kullanan programcı, VAC ban sağlayan fonksiyonu tüm kullanıcılar için aynı anda aktif hale getirerek tabiri caizse toplu kıyım yapmış. Üçüncü versiyonda ise, hile aktif hale gelir gelmez VAC ban almalarını sağlayan bir sisteme başvurmuş. Bu iki haftalık sürede programcının hazırladığı “sahte hack” 26.000’den fazla görüntülenmiş ve 5.500’den fazla indirilmiş. Ayrıca AndroidL, hileyi kullanarak banlananların hile forumundaki şikayetlerini de bir galeride  toplamış.

Dünya çapındaki CS: GO komünitesinden pek çok teşekkür alan AndroidL, ilerde tekrar buna benzer bir eylem yapacağını da belirtmeden geçmedi. Hile ile mücadelede bu şekilde aktif rol alan kişileri takdir etmemek gerçekten mümkün değil.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!