Freakazoid ve S1mple Arasındaki Atışma Cezayla Son Buldu

Cloud9 CS: GO oyuncusu Ryan “Freakazoid” Abadir, Team Liquid‘den Aleksandr “S1mple” Kostylev’e yayını esnasında hakaret edince 1 aylık maaşı ve öfke yönetimi ile ilgili bir seminere katılma cezası ile cezalandırıldı.

freakazoid

Ryan “Freakazoid” Abadir

Yaklaşık 5 dakika süren diyalog esnasında oyuncuların sarf ettikleri cümleler, oyun içi performanslarından saparak kişisel saldırı amaçlı bir hale geldi. Freakazoid‘in “Gerçek hayatta hiç arkadaşın var mı? Hiç sanmıyorum” cümleleri ile başladığı saldırı, ucu küfre varan söylemlerle devam etti.

S1mple ise konuşmayı Jake “Stewie2K” Yip ile yaptığını sanıyordu. (Freakazoid, Stewie2K’in hesabı üzerinden oynuyordu) Kendisine yönelik bu saldırılara Cloud9;’ın son zamanlardaki performansından bahsederek karşılık vermeyi tercih etti.

Cloud9’ın resmi internet sayfasında yapılan açıklamada Freakazoid, davranışının kabul edilemez olduğunu ve taraftarları, takım arkadaşlarını ve kulübünü hayal kırıklığına uğrattığını söyleyerek S1mple’dan özür diledi. Aynı açıklamada; Cloud9 menajeri Tres “Stunna” Saranthus arkadaşça atışmaların kabul edilebilir olduğunu ancak Freakazoid’in kişisel saldırılar ile çizgiyi aştığını dile getirdi.

hellraisers s1mple

Aleksandr “S1mple” Kostylev

Team Liquid’in sitesinde yayınlanan açıklamada ise S1mple, Freakazoid’in özürünü kabul ettiğini ve kendisinin de geçmişte benzeri hatalara düştüğünü belirtti.

Freakazoid, Cloud 9 yönetimi tarafından 1 maaşlık ücreti oranında cezalandırıldı ve öfke yönetimi ile ilgili bir seminere katılacağı belirtildi.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!