Team Huma’da Finansal Kriz ve Yönetim Skandalı!

Team Huma koçu ublai “Kubz” Barlas ve analisti Jonathon “Kamikazplatypus” McDaniel twitter üzerinden yaptıkları açıklamalar ve yayınladıkları dökümanlar ile takım sahibi Behdad Jaafarian’ın ciddi finansal problemler sebebi ile oyuncu ve teknik ekibin ödemelerini geciktirdiğini duyurdu.

huma

Koç Kubz ve analist Kamikazplatypus’un bu açıklamaları, Dailydot’un, ismi açıklanmayan bir kaynaktan aldığı bilgiler doğrultusunda hazırladığı makalenin yayınlanması ardından geldi. Makalede ayrıca takım sahibi Jaafarian’ın finansal krizi ekarte etmek adına yıldız ormancısı  Lucas “Santorin” Larsen’i satmayı dahi planladığına yer verildi.

TSM santorin

Lucas “Santorin” Larsen

Kubz yayınladığı açıklamada, Jaafarian’ın kendisine Huma EU CS’ye çıkar çıkmaz kontrat yapma sözünü verdiğini ancak kontratının halen imzalanmadığını söyledi. Aynı açıklamada, Team Huma’nın oyuncuları ile yaptığı sözleşmelerin Riot tarafından meşru bulunmadığına ve Jaafarian’ın kontratların yeniden düzenlenmesi için gerekli ücretleri oyuncu ve teknik kadroya ödettiğinden de bahsediliyor.

Analist Kamikazplatypus ise kendi açıklamasında, takımda zamanında ödemesini alabilen tek kişinin takım menajeri ve Jaafarian’ın kız arkadaşı Nicole Manning olduğunu belirtti. Koç Kubz’un söylemlerini sonuna kadar desteklediğini söyleyen Kamikazplatypus, genel manada Jaafarian’ın bir takım yönetecek kapasitede olmadığının da altını çizdi.

Santorin‘in satışı ile ilgili olarak ise, Ember ekibinin Huma’ya oyuncu için $100.000 önerdiği ve hem Huma‘nın hem de Santorin‘in bu fikre sıcak baktığı söyleniyor.

Umarız takım içinde yaşanan bu sorunlar temsilcimiz  Anıl “HolyPhoenix” Işık’ı ve kariyerini olumsuz yönde etkilemez.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!