Team Huma’nın Finansal Problemleri Takıma İlk Kaybını Yaşattı

Daha önceki haberimizde;  Anıl “HolyPhoenix” Işık’ın forma giydiği EU CS ekiplerinden Team Huma‘nın  yaşanan finansal krizden ve yönetim problemlerinden sizlere bahsetmiştik.

Bu problemleri bertaraf etmek adına Lucas “Santorin” Larsen’i satmayı planladığı söylenen Team Huma, bu planını gerçekleştirdi ve Santorin diğer bir NA CS ekibi olan Ember‘e $105.000 karşılığında satıldı. Transfer; Santorin’in Huma ile olan  kontratının, Ember’in çatı şirketi Team Elemental tarafından alınması ile gerçekleşti. Ember ekibi de resmi açıklamayı internet sayfası üzerinden yayınladı.

TSM santorin

Santorin‘in, genç oyuncu Juan “Contractz” Garcia’nın yerini alması bekleniyor.  Team Huma’nın boşalan ormancı kadrosu için görüştüğü ismin ise Renegades: Banditos takımından Matthew “Impaler” Taylor olacağı söyleniyor.

ember (2)

Offseason’da TSM’den ayrılan Santorin, 2016 yılı için Immortals ile anlaşacaktı. Ancak Fnatic oyuncuları Kim “Reignover” Yeu-jin ve Heo “Huni” Seung-hoon’un serbest kalması ile Immortals, bu isimleri kadrosuna kattı ve Santorin’in anlaşması suya dütü. Daha sonra ise oyuncu Team Huma kadrosuna katılmaya karar verdi.

Team Huma’da sular durulmuyor!

Team Huma’nın finansal sorunlarını bu transfer ile kısmen çözdüğü düşünülse de, takım hakkındaki dedikodular tam tersini söylüyor. EU CS playoffları için Berlin’e hareket etmesi gereken ekibin, yabancı oyuncuların vizeleri için gereken ödemeleri, otel masraflarını ve destek ekibinin maaşlarını halen karşılayamadığı belirtiliyor.

https://twitter.com/Kubz91/status/703248301500436480?ref_src=twsrc%5Etfw

Bu finansal ve yönetim problemlerinin gündemde yer bulmasını sağlayan menajer Karl “Dentist” Krey, koç Kublai “Kubz” Barlas, ve analist Jonathon “Kamikazplatypus” McDaniel’ın da kontratları feshedilerek serbest bırakılması, Team Huma’da suların kolay kolay durulmayacağına işaret ediyor.

Team Huma’nın akıbeti, Riot Games tarafından yürütülen soruşturmanın sonunda belli olacak. Umarız takım içinde yaşanan bu sorunlar temsilcimiz  Anıl “HolyPhoenix” Işık’ı ve kariyerini olumsuz yönde etkilemez.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!