Tekli Sıra Geri Dönüyor,Yeni Dereceli Sistemi Geliyor!

Riot Games, 2017 Sezonu için hazırlanan yeni dereceli sistemin detaylarını ve tekli sıranın geri dönüş haberini resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan makale ile paylaştı:

Herkese selam,

Ben New001, League of Legends’ın başyapımcısıyım. Riot Pls’in bu bölümünde sizlerleyim.

2016 dereceli sezonunun başından beri yaptığımız düzeltmelere rağmen, dinamik sıralar hâlâ beklentilerinizi karşılamakta başarısız oluyor. Biraz açmak gerekirse; bunun yüksek sıralardaki rekabet ortamını baltaladığını görüyoruz. Bunu fark etmemiz çok uzun sürdü ve bu gecikme için özür diliyoruz.

Haydi başlayalım.

ÖZET GEÇ: Yüksek sıralamalardaki oyuncular için tekli sırayı geri getiriyoruz ve adil bir rekabet ortamı sağlayacak birkaç değişikliğe gidiyoruz. 2017 yılı için bütün oyunculara rekabetçi bir ortam sağlayacak yeni bir dereceli deneyimi geliştiriyoruz. 2017’deki özelliklerin detayları Eylül sonunda paylaşılacak, kısa vadedeki planlarımızı ise aşağıda okuyabilirsin.

İlk olarak üst sıralara odaklandık çünkü 2016’da en çok sorun yaşanan ve oyuncu geribildirimleri sayesinde en etkili değişiklikleri yapabileceğimiz yer orasıydı. Zirveyi belirlerken hatasız sıralamaların önemi çok büyük ve bu yüzden aşağıdaki değişikliklere gidiyoruz:

    • Şampiyonluk Aşaması sadece tekli sıra olurken, Elmas ve Ustalık Aşaması tekli/ikili sıraya dönüşecek. Bu değişiklikleri Elmas, Ustalık ve Şampiyonluk aşamasında yapmamızın asıl sebebi bu seviyelerdeki en küçük bir hazır grup uyumluluğunun oyunun kalitesini fazlasıyla etkiliyor olması. Özellikle de oyuncu havuzunun kısıtlılığını ve tek bir kümenin bile büyük yetenek farklarına neden olduğunu göz önüne aldığımızda.
    • Şampiyonluk ve Ustalık aşamasındaki rekabeti arttırmak için erime kurallarını sıkılaştırıyoruz.
    • Dereceli sezonunun sonunda sıralamanın en üstündeki oyuncuları ne kadar takip ettiğimizi göstermek için Şampiyonluk aşaması için yeni fiziksel ödüller üzerinde çalışıyoruz (yakında daha fazla detay açıklanacak).
    • Bütün oyuncular için doldur seçeneğine ‘özel bir istisna’ getiriyoruz ve seriye çıktığınızda boş bir rolü doldurmayacağınızı garantiliyoruz. Doldur seçeneği yoğun olmayan saatlerde daha kısa sıralar için önemli ama bu arka arkaya olduğunda hoş olmayabiliyor (bu da genelde Ustalık Derecesi ve üzerinde oluyor).

Bu değişiklikler umarız ki doğru yolda atılmış adımlar olacaktır. Fakat yine de geribildirimlerinizi yakından takip edeceğiz. Bu değişikler önümüzdeki birkaç yama boyunca oyuna eklenecek ve yeni sezon boyunca sizinle olacaklar.

2017 Dereceli sezonunda bütün oyunculara adil bir rekabet ortamı sağlayacak bir sistem oluşturarak son tasarımlarımızı da bitiriyoruz. Bu sezon dereceli sisteminde çok fazla değişiklik yaptığımız aşikâr; fakat şu anda daha doğru bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. Detaylar son şeklini alır almaz, Eylül ayında sezon sonu ödülleri ile birlikte sizinle paylaşılacak.

Son olarak, her ne kadar aksini iddia eden yorumlar duymuş olsak da, amacımız hiçbir zaman League of Legends’ı daha basit bir oyun yapmak olmadı. Biz League of Legends’ın sıkı oyuncular için olduğuna inanıyoruz. Uzun dönemdeki amacımız küresel bir spor olabilmek ve hem kişi hem de takım oyunu bazında oyunculara rekabetçi bir deneyim sunmak. Daha yapacak çok şey var ama doğrultumuz bu yönde.

League of Legends’ı sizin için geliştirmeye kendimizi adadık. Bize inandığınız için teşekkür ederim.

– New001

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!