Riot Games, Toksik Oyuncularla Mücadelede Yeni Bir Sistemin Testine Başlıyor

Riot Games Kore, oyun içinde birbirini sözle taciz ve hakaret eden oyuncuların önüne geçmek adına yeni bir güvenlik sistemini uygulamaya sokacağını açıkladı.

Riot Games Kore topluluk yöneticilerinden Riot Runeterra‘nın, Inven’e yaptığı açıklama ile detayları kısmen ortaya çıkan yeni sistem sayesinde, chat kısmında hakaret içeren kelimeler kullanarak diğer oyunculara saldıran kişilerin, oyun içi davranışları gerçek zamanlı olarak takip edilebilecek. Bu sayede Riot Games, uygunsuz davranışlarda bulunduğu tespit edilen oyuncuların cezalarını da daha hızlı bir şekilde verebilecek. Açıklamada; yeni sistem sayesinde, süreli ya da süresiz ban cezalarının 2 saatten kısa bir süre içinde uygulanabileceği belirtiliyor.

Eski sistemin yetersiz kaldığını itiraf eden Riot Kore yetkilileri, yeni sistemle beraber daha etkili sonuçlar alacaklarından emin olduklarını, ancak sistemin henüz test aşamasında olduğunu ve devreye girmesinden itibaren %100 sonuç vermeyebileceğinin de altını çizdi.

Oyuncu kitlesinin içerisindeki toksik davranışları azaltmak adına yapılan her girişim takdiri hak ediyor. Ancak sadece League of Legends’da değil, diğer rekabetçi yönü kuvvetli oyunlarda da kitlenin tüm dünya bölgelerine dağıldığı göz önüne alındığında, sadece Kore’de alınan bu önlemin pek çok şeyi değiştireceğini söylemek oldukça zor. Ancak Riot Games’in yeni sistemleri ile ilgili testleri bölge bazında yaptığını düşünürsek, olumlu sonuçlar alındığı takdirde bu yeni ceza sisteminin diğer bölgelerde de devreye girmesi oldukça mümkün gözüküyor.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!