1907 Fenerbahçe Espor Nişancısı J1mmy Ceza Aldı

Riot Games, resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan kural ihlali açıklaması ile Bertuğ “J1mmy” Bayrak’ın oyun içinde sergilediği uygunsuz davranışlar yüzünden, 2017 Dünya Şampiyonası’na kadar hak mahrumiyeti cezası aldığını duyurdu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Yapılan disiplin kontrolleri sonrası profesyonel League of Legends oyuncusu Bertuğ “J1mmy” Bayrak’ın Türkiye Sunucusu’ndaki hesabı, oyun içinde sergilediği davranışlar yüzünden askıya alındı. J1mmy, disiplin işlemi uygulanmasını gerektirecek davranışları yüzünden Şampiyonluk Ceketi’ni alma şansını kaybetti.

Bu gelişmenin üzerine daha detaylı bir inceleme yaparak oyuncunun bir esporcudan beklemediğimiz seviyede sportmenliğe aykırı davranışlar sergilediğini gördük. Bu sebepten dolayı Bertuğ “J1mmy” Bayrak’ı 9 ay boyunca, yani Dünya Şampiyonası’na kadar tüm Riot Games etkinliklerinden men etmiş bulunuyoruz.

Bu demek oluyor ki; J1mmy ne Riot Games tarafından düzenlenen ne de Riot Games’in partner olarak yer aldığı ya da desteklediği etkinliklerde takım üyesi (oyuncu, koç vb.) olarak yer alamayacak.

Bertuğ “J1mmy” Bayrak

KONUYLA ALAKALI KURALLAR

Aşırı derecede sportmenliğe aykırı tutum: Aşırı derecede uygun olmayan davranışların en az bir kere sergilenmesi. Örneğin: Muteber ölüm tehditleri, fiziksel şiddet, aşırı derecede fanatiklik veya kişi/bir grup kişiye karşı kötü niyetli söylemde bulunmak.

Küresel Ceza Listesi’ne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

10.1. 2 Kutsal Şeylere Hakaret veya Nefret Söylemi. Bir takım üyesi, müstehcen, terbiyesiz, kaba, aşağılayan, tehdit, istismar veya iftira niteliğinde, kötüleyici, lekeleyici veya başka bir şekilde saldırgan veya sakıncalı dil kullanamaz veya herhangi bir zaman maç alanında veya yakınında kin veya ayrımcılık yapamaz, birini yapmaya teşvik edemez. Bir takım üyesi; RIOT veya yüklenicileri tarafından temin edilen veya uygun bulunan hiçbir binayı, hizmeti veya ekipmanı yasaklanmış olan bu iletişimleri gerçekleştirmek veya başka türlü ulaşılabilir kılmak için kullanamaz. Bir takım üyesi, sosyal medyada veya yayın gibi herhangi bir kamuya açık etkinlikte bu tarzda bir dil kullanamaz.

Şampiyonluk Ligi Kural Seti’ne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!