2015 Şampiyonluk Ligi İçin Yapılan Açıklama

2015 Sezonu’nda Şampiyonluk Ligi’nin daha profesyonel bir yapıya ulaşacağını daha önce belirtmiştik. Bu mücadelede yer alacağı kesinleşen Dark Passage.ByNoGame ve Team Turquality takımlarının dışında, lige katılacak diğer 6 takımın belirleneceği ve 7 Kasım-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek elemelerin detayları belli oldu.

Elemelere katılacak takımlar, Dereceli Takımlar sıralamasından seçilecek. 30 Ekim 2014 tarihinde, saat 23.59’da Şampiyonluk Aşaması’nda yer alan belli sayıda takım, turnuvaya katılmaya hak kazanacak. Dolayısıyla aktif bir takıma mensup olmak ve olabildiğince Lig Puanı kazanmak çok önemli.

6 takımın belirlenmesi için, 6 farklı turnuva tablosu oluşturulacak ve Dereceli Takımlar sıralamasına göre torbalara alınacak takımlar bu turnuva tablolarına kura çekimiyle dahil edilecek. Tüm turnuvaların final maçları Riot Games Türkiye Ofisi’nde gerçekleşecek ve birinci olan takımlar gelecek sene Şampiyonluk Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.

Takımlar 30 Ekim 2014 tarihinde, saat 23.59’da sıralar dondurulduğunda, kadrolarında yer alan oyuncularda değişiklik yapamayacak.

2015 Şampiyonluk Ligi’nde yer alacak takımların, ligin profesyonel yapısında yer alabilmesi için şirket kurması ve bu işlemleri en kısa sürede gerçekleştirmesi gerekecek.

Turnuva tablolarını birinci sırada bitiren 6 takımdan birinin herhangi bir sebepten 2015’te lige katılamayacağını belirtmesi durumunda, bu hak 6 turnuvanın ikincileri arasında Şampiyonluk Aşaması’nda en yüksek sıraya sahip olan takıma geçecek. Yani Dereceli sıralarda yükselmek her şeyden önemli.

Türkiye Büyük Finali’nde yer almış DP ve TT harici 6 takım, Dereceli Takımlar sırası Şampiyonluk Aşaması’nda yer almaları halinde sıralarına bakılmaksızın, 1. torbadan gruplara yerleştirilecek. Ancak bu takımların turnuvada ikinci olmaları durumunda en iyi ikincilik için Dereceli Sıralardaki yerlerine bakılacak.

Alıntıdır: http://tr.leagueoflegends.com/tr/news/esports/esports-editorial/2015-sampiyonluk-liginde-yer-almak-ister-misiniz

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!