2016 IWCQ Başlıyor!

8 takımdan ikisinin Dünya Şampiyonası hayaline kavuşacağı IWCQ 2016, 24 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Brezilya’da gerçekleşecek.

TAKIMLAR

IWCQ’ya 8 farklı bölgeden 8 takım katılacak. Kendi bölgelerinde şampiyonluğa ulaşıp kupayı kaldıran 8 ekip şu şekilde:

Bağımsız Devletler TopluluğuAlbus Nox
BrezilyaINTZ
JaponyaRampage
Latin Amerika GüneyKaos Latin Gamers
Latin Amerika Kuzey – Lyon Gaming
OkyanusyaChiefs eSports Club
TürkiyeDark Passage
Uzakdoğu AsyaSaigon Jokers

ETKİNLİK FORMATI VE TARİHLERİ

Tarihte ilk kez olmak üzere 8 takım bir arada Dünya Şampiyonası için çarpışacak. 8 takımın birbiriyle karşılaşacağı grup aşamasının ardından ilk 4 sırayı alan ekipler final aşamasına yükselecek ve Dünya Şampiyonası bileti için 5 maçlık bir seride zafere ulaşmaya çalılşacak.

Grup aşaması: 24 Ağustos – 29 Ağustos
Mekan: CBLoL Stüdyoları, São Paulo, Brezilya
Başlangıç saati: 23.00

Wire Opera Binası

Grup aşaması boyunca, 29 Ağustos Pazartesi hariç her gün 5 maç izleyeceğiz. 29 Ağustos Pazartesi günü ise 3 maç ve gerekirse tiebreak karşılaşmaları oynanacak. Grup aşamasında ilk 4 sırayı alan takımlar 3-4 Eylül’de Curitiba’daki final aşamasına yükselmeye hak kazanacak.

Final aşaması: 3 Eylül – 4 Eylül
Mekan: Wire Opera Evi, Curitiba, Brezilya
1. Final: 3 Eylül’ü 4 Eylül’e bağlayan gece – 00.00
2. Final: 4 Eylül – 22.00

Final aşamasındaki eşleşmeler, takımların grup aşamasında nasıl performans gösterdiğine bağlı olarak belirlenecek. Grup aşamasında 1. sırayı alan 4. sırayı alan takımla, 2. sırayı alan takım ise 3. sırayı alan takımla eşleşecek. Karşılaşmalar 5 maçlık seri olarak oynanacak. Eğer Brezilya temsilcisi INTZ final aşamasına yükselirse, onların karşılaşması 3 Eylül’ü 4 Eylül’e bağlayan gece oynanacak. Final aşamasında eşleşmelerinden zaferle ayrılan ekipler, 2016 Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!