2018 Yükselme Ligi Yenilendi

Efsanelerin başladığı yer olan Yükselme Ligi yenileniyor. Riot Games, resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan bir makale ile 2018 sezonu için Yükselme Ligi’nde yapılan değişiklikleri oyuncularla paylaştı.

Türkiye’deki League of Legends espor ekosistemini uluslararası arenada istikrarlı bir şekilde başarılı olacak yapıya kavuşturmak isteyen Riot Games, bu yapının temellerinde daha profesyonel, rekabetçi ve ekonomik açıdan sürdürülebilir bir ligin oluşması adına adımlar atıyor. 29 Kasım’da Açık Elemelerle başlayacak olan Yükselme Ligi’nin kural değişiklikleri LoLeSpor üzerinden paylaşıldı.

Herkesin eşit şartlarda ve profesyonel bir ortamda yarışacağı bir yapının oluşması adına Yükselme Ligi maçları lig aşamasından itibaren, aynı Şampiyonluk Ligi’nde olduğu gibi Riot Games Türkiye ofisinde gerçekleştirilecek. Riot Games bunun ile birlikte izleyenler için çok daha keyifli, takımlar ve oyuncular için daha adil bir lig deneyiminin yaşanacağını düşünüyor. Yükselme Ligi’nde yapılacak bir başka değişiklik ise yaş sınırlaması konusunda. Riot Games Türkiye, takımlara kadrolarını Şampiyonluk Ligi’ne uygun kurma zorunluluğu getirirken, 1 altyapı oyuncusu hakkı vererek ekosistemin sorunlarından biri olan sınırlı oyuncu havuzuna da bir çözüm sağlamak istiyor. Bu değişiklikle beraber organizasyonları ŞL veya YL’de aynı anda sadece 1 takım bulundurabilecek şekilde sınırlandırılıyor. Yeni yapısıyla beraber Yükselme Ligi de tam profesyonel bir lig olacak ve 8 Şampiyonluk Ligi, 6 Yükselme Ligi organizasyonuyla beraber devam edilecek.

Espor rekabetindeki en üst nokta olan Şampiyonluk Ligi’ne katılabilmek için Yükselme Ligi’nde başarılı olmak gerekiyor, ancak tabii ki Yükselme Ligi’ne katılmak için de belirli aşamalardan geçmesi gerekiyor. 2018 Yükselme Ligi Kış Mevsimi’nde yer alacak 6 takımdan 3’ü 2017 Sezonu’ndan bu hakkı elde etmiş organizasyonlar, diğer 3 takım ise Yükselme Ligi Açık Elemeleri’nde mücadele ederek katılacak ekipler olacak. Kasım ve Aralık aylarında 4 adet Yükselme Ligi Açık Elemesi gerçekleşecek. Bu elemelerde başarılı olup en yüksek puanı toplayan 3 takım 2018 Yükselme Ligi Kış Mevsimi’ne katılmaya hak kazanacak.

LOL | 7–10 KASIM ŞAMPİYON VE KOSTÜM İNDİRİMLERİ

 

 

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!