Dünyaca Ünlü E-Spor Şirketi Satıldı!

Temmuz ayı başında espor devi ESL’nin (Turtle Entertainment) %74’ünü 78 milyon euro karşılığında satın alan İsveç merkezli şirket MTG (Modern Times Group),  e-sporun diğer bir devi olan ESEA’nın da (E-Sports Entertainment Association) %74’ünü 89.2 milyon dolara satın aldı.

esea

Daha önceki haberimizde de sizlere MTG firmasının, espor dünyasında yavaş yavaş bir tekel haline gelebileceğinden bahsetmiştik. Görünen o ki  firma, bu amacına ulaşmada emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Özellikle CS:GO arenasındaki iki önemli organizatörü bünyesine katan Modern Times Group‘un sıradaki hedefi ise, geçtiğimiz haftalarda dedikodusu çıkan Dreamhack. Ancak pek çok organizasyon ESL ve ESEA’i bünyesine katan şirketin Dreamhack’i de satın almasının artık bir dedikodu olmaktan çıkıp yakın zamanda gerçekleşecek bir iş ortaklığı olacağına kesin gözüyle bakıyor.

Tek bir firmanın, e-spor alanında tekelleşmesi konusunda ise fikirler iki ayrı kutupta toplanıyor. Bir kısım oyuncu ve firmalar, bu tekelleşmenin küçük turnuvaları espor sahnesinden sileceğini ve rekabeti tamamen ortadan kaldıracağını savunurken, diğer bir kesim ise bu durumun verimliliği arttıracağını, ekonomik yönden daha başarılı olacağını, daha büyük organizasyonlar ve dolayısıyla daha büyük ödül havuzları olarak oyunculara yansıyacağını düşünüyor.

Sizce esporlardaki tekelleşme, sektörü nasıl etkiler?


 

MTG E-Sporda Tekel Mi Olacak?

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!