Dota 2 Yeniden Doğuyor! Bölüm 2

Geçen haftaki yazımızda Dota 2’nin yeniden yapılanması hakkında sizi bilgilendirmiştik. İlk bölümü arayüz hakkında olan yenilenmenin bu haftaki bölümü ise özel oyunlar hakkında oldu.

Eski Warcraft 3 oyuncuları hatırlayacaktır, Dota’dan başka binlerce başka oyun daha oynardık Warcraft 3 üzerinden. TDler mi dersiniz, X Hero Siege mi? Yoksa anime karakterlerinin olduğu arenalar mı? Diablo 2 haritasından tutun, Pokemon’a kadar bir çok şey vardı oynadığımız. Açıkçası ismini yazamadıklarım için ayrıca yas tutuyorum şu an içimde ama bütün hepsinin ismini buraya yazmam mümkün değil. Dota’nın popülerleşmesinden sonra ise bu haritalar hafif hafif Dota tabanına doğru kaymaya başlamıştı. İşte Dota 2 burada bu zamanları bize tekrar yaşatmayı seçti.

Artık Dota 2’de de özel oyunlar olacak. Popüler oyunları hızlıca listeleyip, favori oyunlarımızı seçebileceğiniz. Önerilen oyunları oynayıp, oyunları oylayabileceğiz. Ayrıca arkadaşlarımızın da aktivitelerinden haberdar olacağız.

Bu oyunlar izlenmeye açık olacak. Böylelikle arkadaşlarımızı oynarken izleyebileceğiz. Her oyunun kendine ait bir sayfası olacak, oynama tuşunun da bulunacağı bu sayfa da ayrıca yama notları gibi detayları da bulabileceğiz. Lobilerin olacağını zaten geçen hafta duyurmuştuk.

Valve Onaylı Özel Oyun: Overthrow!

Dota oynayacak kadar vaktiniz yok mu? Overthrow, zaman bitmeden yeteri kadar rakip öldürmeniz gereken, küçük takımlarla oynanan bir özel oyun. Midas’ın Tahtı’nın çevresinde yaşam savaşı vererek, daha fazla tecrübe puanı ve altın kazanın.

İlerleyen haftalarda Valve onaylı bir özel oyun daha tanıtılacakmış. Bu oyunların dosyalarını karıştırabilirmişiz, hatta yeni bir oyun modu için başlangıç noktası olarak alabilirmişsiniz.

Geliştirici Araçları!

Tabi ki oynadığımız bu özel oyunlar öylesine ortaya çıkmıyorlar, birilerinin bunları tasarlaması lazım. Warcraft 3 World Editor programı ile yapılırdı bizim zamanımızda bu oyunlar, şimdi ise Valve kendi sistemini kullanıyor.

Peki sistem neleri içeriyor? Hammer Level Editor, Material Editor, Model Editor, Particle Editor ve bir de Developer Console yani geliştirici konsolu. Sistemin kolay olduğu ve kullanıcı dostu olduğu söyleniyor, ayrıca örnek içerikler de sistemin içinde bulunuyor.

Bundan sonraki hafta ise Beta başlıyor ve yeni teknolojilerin arkasını inceleyeceğiz. Eski günleri özleyenler, artık birer Vampirism Fire atarız.

Buradan ingilizce içeriğe bir göz atabilirsiniz.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

Baran Dişpençe

Nintendo düşkünü, lore manyağı, indie oyuncusu.