Dünya Şampiyonası: 2. Gün Analizi

Dünya Şampiyonası’nın ikinci gününde seyirciler nispeten tek tarafın üstünlüğüyle sonuçlanan maçlara şahit oldu. Üçüncü gün öncesi gruplarda 1. sırada yer alan Edward Gaming ve Samsung White yenilmezlik serisine devam ederken, 2. sıra mücadelesi oldukça kızıştı.

Taipei Assassins G – M SK Gaming: İlk güne tek mağlubiyetle iki takımın maçı güzel bir mücadeleye sahne oldu. Maça oldukça iyi başlayan TPA oyunun başında alt koridor üstünlüğünü ele geçirdi. İkinci kez Sona tercihiyle karşımıza çıkan nRated (1/4/9) ve CandyPanda (Twitch 1/5/6) oyun başında TPA’in alt koridorunun baskısına engel olamadılar. Oyunun ortalarında ise SK Gaming’in sezon boyunca gösterdiği sağlam karar mekanizması ve takım savaşlarında aldıkları iyi pozisyon TPA’in üstünlüğünün ortadan kalkmasıyla sonuçlandı. Kısa süre sonra Baron’a başlayan SK Gaming, orta koridorda açıkta kalan inhibitörlerine doğru hareketlenen rakibine geri dönerek cevap vermeye çalışınca Baron’u kaptırdı ve bu momentumu sürdüren TPA, Bebe’nin (Lucian 6/3/10) ve Winds’in (5/2/27) etkili oyunlarıyla maçı kazanmasını bildi.

Edward Gaming G – M Dark Passage: İkinci maçta A grubunun ilk güne tek mağlubiyetle başlayan takımları karşılaştı. Çin şampiyonu rakibine karşı koridor değişimine gerek görmeyen DP, oyunun başlarında Crystal’ın (0/5/2) ve fabFabulous’un (1/1/0) alt koridora yaptıkları baskınla skorda 2-1 öne geçti. Ancak takımların haritada hareketlenmeye başladığı safhalarda Rengar’ın haritadaki hareketliliğine ve U’nun etkileyici performansına (Orianna 8/0/4) cevap veremeyen DP bu üstünlüğünü kaybetti. İyi takım savaşları yapmaya devam eden ve yakaladığı altın ve deneyim puanı avantajını rakibine kabul ettiren Çin temsilcisi maçı da kazanmayı başardı.

SH Royal G – M SK Gaming: İlk günün flaş sonuçlarına imza atan Çin temsilcisi ve eksik kadroyla ilk 2 güne başlayan SK’in karşılaştığı maça Royal nişancısı Uzi (Tristana 13/1/5) damgasını vurdu. Henüz ilk seviyede karşılaştığı Tristana’nın Roket Atlayışı’na yetenek puanı vermesine ve Şifa büyüsünü kullanmasını sağlayan SK, koridor safhasında bu avantajını skora ya da minyon skoru farkına çeviremedi ve alt koridor üstünlüğü baştan itibaren Royal kontrolünde geçti. Çin ekiplerinin karakteristik özelliği olan ultra agresif tavrı oyun boyunca sürdüren Royal, inSec’in spektaküler Lee Sin performansına (4/3/7), Uzi’nin mükemmel nişancı oyununu ekledi ve grupta namağlup unvanını sürdürmeyi başardı.

Dark Passage M – G Samsung White: Grubun ve turnuvanın önemli favorilerinden olan Kore temsilcisi ile ülkemiz temsilcisi Dark Passage’ın mücadelesinde, oyunun ilk anından itibaren altın farkı yaratmayı başaran SSW bir daha arkasına bakmadı. Uzun süre skor sesi çıkmayan maçta, Imp’in Vayne (8/0/2) tercihinin ardından, koridorda minyon skoruna odaklanan ve MKK’nin bitirilmesini bekleyen bir SSW izledik. Bu süre içinde koridor safhasında Lucian vs Thresh koridorunu yeterince agresif kullanamayan DP çok ufak bir farkla ilk kanı almayı da kaçırdı. Ancak Imp için oldukça önemli olan MMK’nında tamamlanmasıyla beraber topluca saldırıya geçen Kore ekibi, turnuvanın ilk 5’te 5’inin de Vayne tarafından alındığı maçta DP’yi alt etmeyi başardı.

Team SoloMid G – M Taipei Assasins: B grubunda, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyete sahip olan ekiplerin ikincilik mücadelesinde gülen taraf Kuzey Amerika ekibi oldu. Maç başında kompozisyonunu “wombo combo” üzerine kuran TPA oyunun ilk anlarından itibaren kontrolü TSM ellerine teslim etti. Üst koridorda Amazing’in (Lee Sin 1/3/8), Dyrus’a (2/1/7) yapılan baskına karşılık vermesiyle ilk kanı alan TSM, yakaldığı üstünlüğü oyun boyunca devam ettirdi. TSM destek oyuncusu Lustboy’un (Janna 2/0/8) oyun boyunca sağladığı mükemmel harita hakimiyeti, hem Winds’in baskınlarının çok önceden görülmesini sağladı, hem de TPA’nin oyun stratejisini dayandırdığı “wombo combo”nun etkili bir şekilde kullanımı engelledi. Oyun sonunda bir de Uğultulu Kasırga ile Rengar’ın takımın ortasına atlaması engelleyen Lustboy, Dyrus’ın Dengeleyici’leri ve Bjergsen’ın dürtmeleriyle beraber takımına B grubunda 2. sırayı getirdi.

Edward Gaming G – M AHQ e-Sports: A grubunda ikincilik mücadelesinde sahne alan Kore ve Tayvan ekipleri güzel bir maç sahneledi. İlk kanı güzel bir baskınla almayı başaran Naz, Çin temsilcisini destekleyenlere “acaba?” dedirtse de, oyun boyunca baskısını haritanın her yerinde hissettiren EDG maçı kazanmayı bildi. İkinci kez riskli bir şampiyon tercihinde bulunan GreenTea (Blitzcrank 1/4/7), üst koridorda kolayca tanklaşmayı bilen Koro1’in her fırsatta kendini savaşın ön saflarına atması sonucu, AHQ için faydalı olamadı ve Namei’nin asistleri (Twitch 5/0/11) ve Clearlove’ın taşıyıcı performası  (Kha’Zix 7/2/10), Edward Gaming’i galibiyete ulaştırdı.

Kaynak: League of Legends

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!