MSI 2016 Heyecanı Yarın Başlıyor!

League of Legends Türkiye Şampiyonluk Ligi 2016’da Kış Mevsimi Finali şampiyonluğunun ardından, International Wild Card Turnuvası’ndan da kupayla dönen SuperMassive, Çin’in Şanghay kentinde düzenlenen Sezon Ortası Özel Turnuvası – MSI 2016 dahilinde, dünyanın en başarılı 6 takımından biri olarak yoluna devam edecek. Yarın başlayacak MSI 2016 heyecaı incesinde, SuperMassive’in rakiplerine biraz daha yakından bakalım:

 

CLG-Gaming'den Büyük Süpriz

Counter Logıc Gamıng

• Darshan “Darshan” Upadhyaha
• Jake “Xmithie” Puchero
• Choi “Huhi” Jae-hyun
• Trevor “Stixxay” Hayes
• Zaqueri “aphromoo” Black

Kuzey Amerika ekipleri, Riot Games’in son yıllarda düzenlediği şampiyonlarda fazla varlık gösteremedikleri için MSI 2016’nın, CLG için ayrı bir önemi var. Kadronun en eski üyeleri olan aphromoo ve Stixxay’in uyumu CLG’nin en önemli kozlarından biri olacağı aşikar. Öte yandan Huhi ve Xmithie’nin sahip oldukları geniş şampiyon havuzu, yasaklama ekranında rakiplere her zaman sorun yaratabilecek bir unsur. Darshan ise Meta’da olmayan şampiyon tercihleri ile sürpriz yapabiliyor.

CLG ekibinin dikkat çeken diğer bir istatistiği ise ilk Baron, ilk Ejderha ve ilk kuleyi alma oranı. Lolespor’da  yayınlanan rakamlara göre, karşılaştığı takımlara kıyasla CLG’nin ilk Baron’u alma oranı %89, ilk ejderhayı alma oranı %60, ilk kuleyi alma oranı ise %80. Bu istatistikleri MSI 2016’da da koruyabilirse başarılı olması mümkün.

 

g2 esports kapak

G2 Esports

• Mateusz “Kikis” Szkudlarek
• Kim “Trick” Kang Yoon
• Luka “PerkZ” Perkovic
• Kim “Emperor” Jin-hyun
• Glenn “Hybrid” Doornenbal

Daha LCS’de mücadele etmeye başladığı ilk mevsimde üstün bir performans göstererek EU LCS şampiyonluğuna uzanan G2 Esports oldukça yetenekli bir oyuncu kadrosuna sahip. Kendi liglerindeki pozisyonlarda “en iyiler” olarak nitelenen ormancı Trick ve orta koridor PerkZ, G2 Esports’un en önemli oyuncuları olarak öne çıkıyor. 2012’den bu yana profesyonel kariyerine devam eden Kikis ise bu süre zarfında oyununu bir hayli geliştirmesine rağmen, turnuvadaki diğer üst koridor oyuncularının karşısında zorlanacakmış hissini uyandırıyor.

G2 Esports agresif oyun stili ile tanınmasına rağmen MSI’a katılan takımlar arasında “ilk kan”ı dökme süreleri göz önüne alındığında son sırada yer alıyor. Ekip asıl gücünü ise Trick’in orman kontrolünden elde ediyor. G2’nin rakipleri için esas tehlike arz eden oyuncu PerkZ gibi gözükse de, Trick‘in orman kontrolünü sekteye uğratacak oyunlar takımı altüst edebilir. Bu elbette orta koridorun da oldukça iyi kontrol edilmesini gerektiriyor.

 

rng

Royal Never Gıve Up

• Jang “Looper” Hyeong-seok
• Jang “Mlxg” Hyeong-seok
• Li “Xiaohu” Yuan-Hao
• Wang “Wuxx” Cheng
• Cho “Mata” Se-hyoung

LPL’de bu sene mücadele etmeye başlayan RNG ekibi, oyunun temposunu ayarlamasına olanak sağlayan kontrollü oyunu ile dikkat çekiyor. Koreli oyuncular Looper ve Mata‘nın ön plana çıktığı NRG kadrosu, toplam on oyuncuyu barındırması sebebiyle esnek bir rotasyona sahip ve rakipleri karşısındaki en önemli avantajlarından biri de bu.

Takım kaptanı Mata’nın da yardımıyla rakip ormancının her hareketini takip eden mlxg, özellikle karşı baskın yapmayı seven bir isim. RNG taraftarının da favori oyuncusu olan mlxg, Koreliler haricinde RNG’nin en önemli silahlarından biri. Yeni bir ekip olmasına rağmen LPL gibi zorlu bir arenada şampiyonluğa uzanan RNG’nin uluslararası arenada göstereceği performansı kestirmek gerçekten güç. Makro oyunlarındaki kontrolü kaybetmedikleri takdirde başarılı olmaları mümkün gibi gözüküyor.

 

skt t1 görsel

SK Telecom T1

• Lee “Duke” Ho-Seong
• Bae “Bengi” Seong-ung
• Lee “Faker” Sang-hyeok
• Bae “Bang” Jun-sik
• Lee “Wolf” Jae-wan

2015 Dünya Şampiyonası’nı kazanmasının ardından performansı bir türlü vasatın üzerine çıkmayan SKT T1, 2016 LCK Bahar Mevsimini 3. sırada tamamlayabildi. Ancak bu noktadan sonra, LCK playofflarından “tecrübe” konuştu ve finale yükselen SKT T1, ligin favori ekibi ROX Tigers’ı  yenerek 5. defa lig şampiyonluğuna ulaşarak MSI 2016 biletini kaptı. MSI, SKT T1 ekibinin şu ana kadar katıldığı ancak şampiyon olamadığı tek uluslararası turnuva olması sebebiyle ekip için ayrı bir öneme de sahip.

Pozisyonlarında dünyanın tartışmasız en iyileri olan Faker ve Bang takımın yükünü sırtlayan iki isim. Dünya Şampiyonası sonrası MaRin‘in ayrılışı ile onun yerine geçen Duke ise normal sezonda, 2015’e kıyasla (2015 sezonunda NaJin emFire kadrosundaydı) düşük bir performans sergilemesine rağmen playofflarda tekrar form tuttu ve takımın diğer bir önemli silahı haline geldi. Lafı uzatmanın pek bir manası yok. SK Telecom T1 ekibi; oyuncuları, geniş şampiyon havuzu, uluslararası turnuva deneyimi ve kontrollü oyunu ile MSI 2016’nın favori takımı.

 

flash wolves

Yoe Flash Wolves

• Li-Hung “MMD” Yu
• Hao-Hsuan “Karsa” Hung
• Yi-Tang “Maple” Huang
• Wen-An “NL” Hsiung
• Shuo-Jie “SwordArT” Hu

Flash Wolves, pek çok oyunsever tarafından MSI 2016’nın sürpriz takımı olarak niteleniyor. Dünya Şampiyonası deneyimi de olan Karsa, Maple ve SwordArT takımın öne çıkan isimleri. MSI turnuvasının Flash Wolves açısından diğer bir önemi ise bölgesine sağlayacağı avantaj. Takım, ilk 4’e girmesi durumunda Kore, Çin, Avrupa ya da Kuzey Amerika’dan birini Dünya Şampiyonası kura çekiminde 1. torbanın dışına itecek.


 

supermassive esports kapak

 SuperMassıve

• Berke “Thaldrin” Demir / Asım Cihat “fabFabulous” Karakaya
• Furkan “Stomaged” Güngör
• Koray “Naru” Bıçak
• Nicolaj “Achuu” Ellesgaard
• Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu

Kendi liginin şampiyonu olup turnuvaya katılan takımlar CLG, G2, SKT, RNG ve FW. Bu takımların dışında IWCI 2016 şampiyonu olan temsilcimiz SuperMassive de turnuvada boy gösterecek.

Bir süredir topluluk tarafında Brezilya’nın Dünya Şampiyonası’na direkt katılım hakkı kazanıp kazanmaması yönünde tartışmalar dönüyor olsa da, IWCI 2016’da gördük ki SuperMassive bu bölge temsilcilerini yenebilecek güçte. Öte yandan Şampiyonluk Ligi, Wildcard bölgeleri arasında özellikle de son yıllarda rahatça sıyrılmayı başardı. 2014 yılında Dark Passage’ın kazandığı Wildcard Elemeleri, 2015 yılında Beşiktaş’ın zaferi ile sonuçlanan IWCI, son olarak geçtiğimiz haftalarda oynanan IWCI 2016’yı kazanan SuperMassive, Şampiyonluk Ligi’nin ne kadar çok gelişme gösterdiğinin bir kanıtı.

Mentalite ve oyun tarzı bakımından incelendiğinde ligimizin EU LCS’e daha yakın olduğunu söyleyebiliriz. Son yıllarda eSpor sektörünün gelişmesi ile beraber League of Legends sahnesi de büyük bir atılım yaptı. Elbette bununla beraber oyuncularımızın Avrupa Sunucusu’nda antrenman yapabilmeleri ligimizin kalitesini arttıran özelliklerden birisi.

Ülkemiz uluslararası turnuvalara yabancı değil. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de düzenlenen IWCI’yi kazanan Beşiktaş, MSI’a katılarak büyük bir tecrübe edinmişti. Temsilcimiz turnuvada galibiyet alamasa da, bu, 2016 yılında SuperMassive bunu değiştirebilir.

Takım kimliği tam olarak yerine oturduktan sonra SuperMassive’in oyun tarzı her zaman makro oyuna yönelik oldu. Sakin kalarak oyun planına göre hareket etmeyi öğrenen takım, IWCI 2016’daki başarısını buna borçlu.

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, takım tiebreaker karşılaşmalarından itibaren istikrarlı bir oyun planı ile karşılaşmalara çıkıyor. Bu noktada koç Hatchy’nin yarattığı etkinin büyüklüğü tartışılamaz. Mevsim başında oyunun ilk dakikalarında rakibinin makro hamlelerine cevap veremeyen SuperMassive, oyununu geliştirdikçe daha baskılı, daha kontrollü ve plana sadık oynamayı öğrendi.

Değişen metaya rahatlıkla ayak uyduran SuperMassive’de özellikle de oyunun ilk dakikalarında fark yaratan iki oyuncu bulunuyor: Stomaged ve Dumbledoge. Oldukça iyi bir sinerji geliştiren bu ikili, SuperMassive’in oyun başında ihtiyacı olan agresifliği çok iyi bir şekilde sağlamayı başardı. Bu oyuncuların koridorlarda yarattığı baskı genelde skor ya da bir harita görevi ile sonuçlanırken, arka planda Achuu’ya güvenli bir minyon biçme ortamı da yaratıyor.

SuperMassive’in belki de en iyi olduğu alan, hangi silahını ne zaman kullanacağını bilmesi. Takımın oyun planına baktığımızda oyun yapma görevi Stomaged ve Dumbledoge’da iken, Achuu’nun uzun bir süre pasif kaldığını görüyoruz. Bakıldığında Achuu’ya büyük bir kaynak ayıran SuperMassive, oyunun ilerleyen dakikalarında bu yatırımının karşılığını çoğu zaman alıyor.

Bu noktada Naru’nun özel bir oyuncu olduğunu belirtmemiz gerekir. Koridor safhasını domine etmeyi seven oyuncu, geriye düşse bile “taşıyıcı” görevini sonuna kadar üstleniyor. Naru için onu koridorda kaç defa öldürdüğünüz ya da ne kadar geriye attığınız önemli değil. Oyuncu, harika pozisyon alma bilgisi ile takım savaşlarında ya da ufak çatışmalarda skor almayı başarıyor ve içinde bulunduğu dezavantajlı konumu lehine çevirmeyi başarıyor.

Bir şey kesin, o da SuperMassive’in başarısının sırrı ne olursa olsun oyun planına sadık olması. Takım geriye düşse bile doğru çatışmaları/takım savaşlarını seçerek bu avantajı kartopuna çevirebiliyor. Oyunda önde olduklarını hissettikleri andan itibaren ise takımın tek bir amacı var: Haritayı ele geçirmek ve rakibin hareketlerini kontrol etmek.

2016 Sezon Ortası Özel Turnuvası

MSI 2016 heyecanı yarın sabah saat 09:00’da oynanacak olan Royal Never Give Up – Counter Logic Gaming karşılaşması ile start alacak. 4-8 Mayıs tarihleri arasındaki Grup Aşaması’ndan sonra, 13-15 Mayıs’ta 5 maç üzerinden gerçekleşecek Yarı Finaller ve Finaller bölümüne geçilecek. Grup aşaması maç programı ise şöyle:

4 Mayıs

08:30 – Açılış Töreni
09:00 – RNG vs. CLG
10:00 – G2 vs. Flash Wolves
11:00 – SKT T1 vs. SuperMassive
12:00 – CLG vs. Flash Wolves
13:00 – G2 vs. SKT T1
14:00 – SuperMassive vs.  RNG

5 Mayıs

08:30 – G2 vs. CLG
09:30 – SKT T1 vs. RNG
10:30 – Flash Wolves vs. SuperMassive
11:30 – RNG vs. G2
12:30 – SuperMassive vs. CLG
13:30 – SKT T1 vs. Flash Wolves

6 Mayıs

08:30 – Flash Wolves vs. RNG
09:30 – CLG vs. SKT T1
10:30 – SuperMassive vs. G2
11:30 – Flash Wolves vs. SKT T1
12:30 – CLG vs. SuperMassive
13:30 – G2 vs. RNG

7 Mayıs

08:30 – G2 vs. SuperMassive
09:30 – RNG vs. Flash Wolves
10:30 – SKT T1 vs. CLG
11:30 – Flash Wolves vs. G2
12:30 – CLG vs. RNG
13:30 – SuperMassive vs. SKT T1

8 Mayıs

06:30 – RNG vs. SuperMassive
07:30 – Flash Wolves vs. CLG
08:30 – SKT T1 vs. G2
09:30 – SuperMassive vs. Flash Wolves
10:30 – G2 vs. CLG
11:30 – RNG vs. SKT T1

Kaynak: lolespor.com

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!