Titanfall

Uzun süredir beklenen Titanfall sonunda kendini gösterdi. Hem de öyle böyle değil! Birçok incelemede yüksek puanlar almayı başaran Titanfall, aslında her bakımdan göze tanıdık gelen bir oyun. Peki, bu kadar iyi olabilmesinin altında neler yatıyor? Gelin hep beraber bir göz atalım.

Öncelikle Titanfall’u bu kadar eğlenceli yapan unsur kesinlikle akıcılığı. Oyuna bir kez girdiniz mi maç bitene kadar bir kez bile durmanız gerekmiyor. Ne bir yükleme ekranı ile karşılaşıyorsunuz ne de bekleme süresiyle. İşte bu akıcılık da oyundan kopmamanızı sağlıyor ve oynadıkça oynayasınız geliyor. Gerçekten belirtmem gerek ki Titanfall uzun zamandır gördüğüm bağımlılık yapan en iyi oyun. Şimdiye kadar Call of Duty ya da Battlefield serisinin yapamadığını başarıyor Titanfall ve oyuncuyu nasıl elinde tutabileceğini iyi biliyor.

titanfall-wall-run

Yazıya başlarken de dediğim gibi, Titanfall aslında göze gerçekten tanıdık geliyor. Nasıl mı? Her şeyden önce oyunda yer alan silahların, bombaların ve çeşitli ekipmanların diğer oyunlardakinden hiçbir farkı yok. Tüfek bildiğimiz tüfek, el bombası bildiğimiz el bombası… Tabii ki arada Titanfall’a has silahlar yada ekipmanlar görmek mümkün, ancak dediğim gibi genel olarak bakıldığında oyuna aşina olduğunuzu fark ediyorsunuz. Bir diğer şey ise karakterimizin ve Titan’ımızın kontrolleri. Gerçekten basit ve bir o kadar güzel hazırlanan bu kontrollere çabucak alışacaksınız. Bir kez alıştıktıktan sonra da oynadığınız aynı türdeki diğer oyunlar size yavaş gelecek. Bunun en büyük sebebi de tabii ki akıcılık.

Karakterimizle duvarlarda yürüyebiliyor, yüksek mesafelere zıplayabiliyoruz. Özelliklerimiz sayesinde görünmez olabiliyor, daha hızlı koşabiliyor ve canımızın tekrar dolmasını sağlayabiliyoruz. Bunlar sadece oyunun en başında yer alan birkaç özellik. Oyunda seviye atladıkça (ki bu deneyimli bir FPS oyuncusu için gerçekten hızlı ilerliyor) birçok ekipman ve yetenek de emrinize sunuluyor. Yine seviye atladıkça kendimize özel sınıflar yaratabiliyor ve ekipmanlar ile yetenekleri kendimiz seçebiliyoruz. Tüm bunlar Titan’lar için de geçerli. Onların da çeşitli özellikleri var ve zamanla bu yeteneklerin gerçekten hayat kurtardığını görmek ayrı bir keyif veriyor.

Titanfall1

Tüm bu ekipmanların ve yeteneklerin dışında bir de kartlarımız var (burn cards). Oyunda yer alan “challenge”ları tamamladıkça açılan bu kartların her biri size farklı bir yetenek ya da eşya veriyor. Her maçtan önce 3 kart seçebiliyor ve oyun esnasında seçtiğimiz bu kartları kullanabiliyoruz. Örneğin, seçtiğimiz bir kart sayesinde istediğimiz zaman Titan’ımızı çağırabiliyoruz. Oldukça ender çıkan bu kartı oyuna yeni başladığınızda kullanırsanız, kimsenin Titan’ı yokken üstünlük kurabilirsiniz. Bu sadece bir örnek. Oyunda bu kartlardan 50 çeşit mevcut ve destenizde sadece 25 tane tutmanıza izin var. Bu nedenle arada kullanmadığınız yada size gereksiz gelen bir kartı atmanız gerekiyor. Düzenli ve sağlam bir deste birçok maçta birinci olmanıza büyük katkıda bulunacaktır.

Grafiklere baktığımızda da Titanfall gerçekten sağlam grafiklere sahip. Haritalar o kadar güzel tasarlanmış ki, ister istemez durup göz atmak istiyorsunuz. Yine de savaş ortamı oldukça yoğun olduğundan durup etrafa göz gezdirecek zaman bulmak zor. Sesler ise tam bir başyapıt! Oyunun toplam boyutu 49.99 Gb ve yaklaşık 35 Gb’ı ses dosyalarından oluşuyor. Üzerine daha pek bir şey söylemeye gerek yok bence.

Arada ufak tefek hatalar ile karşılaşılsa da yakında gelecek olan güncellemeler ile hepsi ortadan kaldırılacaktır. 2014 yılının en iyi oyunlarından biri olan Titanfall’u sakın kaçırmayın! Eğer FPS oyunlarını seviyorsanız ve bir de online olsun diyenlerdenseniz aradığınız oyun kesinlikle bu!

titanfall_game

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!